X

HQ Trivia: Execu|Search Edition

Here’s a fun trivia question: which former Execu|Search employee is currently hosting a successful, all-encompassing trivia game show? If you guessed Alex Trebek, you’re very, very wrong.

Believe it or not, it’s actually Scott Rogowsky of “HQ Trivia” fame. Once a Copywriter for Execu|Search’s Marketing Department, Rogoswky has made a name for himself hosting the app-based trivia show that has taken the world by storm (or at least for 20 minutes at 3pm and 9pm). In the spirit of the trivia phenomena, we’ve decided to put your brains to the test with 12 questions focused on the workforce as a whole. So sit up straight, rack your brain, and answer away. Good luck!

  1. Why was Labor Day created?
    • (a) Celebration of the end of the summer
    • (b) Tribute to the social & economic achievements of American workers
    • (c) Nationwide reminder not to wear white for the rest of the year
  1. What form do employers give their employees each year to help file their taxes?
    • (a) DW-40
    • (b) 1040
    • (c) W-2
  1. What was the average National Unemployment Rate for the year 2017?
    • (a) 4.3%
    • (b) 6.2%
    • (b) 5.4%
  1. What was the name of the group of federal programs created by Franklin Delano Roosevelt in an attempt to create jobs and opportunities for the American public during the Great Depression?
    • (a) The New Deal
    • (b) The First Agreement
    • (c) The Industrial Revolution
  1. What does EEOC stand for?
    • (a) Executive Employment Opportunity Committee
    • (b) Early Employment Operational Commune
    • (c) Equal Employment Opportunity Commission
  1. Which President signed the Equal Pay Act of 1963?
    • (a) Lyndon B. Johnson
    • (b) John F. Kennedy
    • (c) Dwight D. Eisenhower
  1. Who is the current Secretary of Labor?
    • (a) Ed Hugler
    • (b) Alex Acosta
    • (c) Anthony Scaramucci
  1. What nickname is given to people in the workforce who were born between the years 1975 and 1995?
    • (a) Baby Boomers
    • (b) Millennials
    • (c) Generation X
  1. How many US federal holidays are there in a calendar year?
    • (a) 8
    • (b) 9
    • (c) 10
  1. According to the US Department of Labor, what percentage of women were actively in the workforce as of 2016?
    • (a) 49%
    • (b) 57%
    • (c) 51%
  1. What does FMLA stand for?
    • (a) Family and Medical Leave Act
    • (b) Federal Monetary Labor Agreement
    • (c) Foreign Municipal Language Act
  1. In 1999, which job board made history by successfully running a commercial during the Super Bowl?
    • (a) Indeed
    • (b) CareerBuilder
    • (c) Monster

 

Answer key:

  1. (b) 2. (c) 3. (a) 4. (a) 5. (c) 6. (b) 7. (b) 8. (b) 9. (c) 10. (b) 11. (a) 12. (c)

Subscribe to our Accounting Insider

Get the latest news and insight on the accounting job market from leading career experts.

Stay Connected! Subscribe to Our Newsletter

Get the latest job market insight and career advice delivered straight to your inbox every month!

Subscribe to our Financial Services Insider

Get the latest news and insight on the financial services job market from leading career experts.

Subscribe to our Healthcare Insider

Get the latest news and insight on the healthcare job market from leading career experts.

Subscribe to our IT Insider

Get the latest news and insight on the IT job market from leading career experts.

Subscribe to our Office Support Insider

Get the latest news and insight on the office support job market from leading career experts.

Subscribe to our Employer Insider

Get the latest job market trends and tips + tricks for improving your hiring process delivered straight to your inbox!

Stay Connected! Subscribe to Our Newsletter

Get the latest job market insight and career advice delivered straight to your inbox every month!